Litt musikk-trivia rundt «Blinded by the Light»

De fleste av dere vet sikkert allerede at Chris Thompson var vokalist og frontfigur i det legendariske bandet «Manfred Mann’s Earth Band«, som på 70-tallet var et av verdens største band.  Du kan høre hans stemme på superhits som «Davy’s On The Road Again», «Blinded By The Light», «Mighty Quinn», «For You», «Questions» og «Spirits in the Night” og er låter som nesten daglig er å høre på norske radiokanaler.

«Blinded by the Light» er en sang skrevet og opprinnelig komponert av Bruce Springsteen.  Springsteen skrev sangen for sitt første album, «Greetings from Asbury Park N.J.» som ble gitt ut i 1973.  Bruce’s egen versjon ble aldri noen stor suksess, med sangen gikk til nummer en på billboardlisten i 1977 da den ble spilt inn på nytt av Manfred Manns Earth Band.  Versjonen folk flest er kjent med er MMEB’s sin innspilling fra ’77 og har vært en radioklassiker siden.  Du kan høre begge versjonene under.

Selv har Springsteen kun rukket opp til nummer to på billboardlista med sangen «Dancing in the Dark«… Hvem vet, kanskje dere blir spurt om dette på musikk-quizen med Finn Bjelke.  Quizen finner sted begge dagene ca kl. 1930 før konsertene.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *