Begynnelsen…

Gressvik SummerParty ble startet i juni 2004 av Petter Johansen, Jack Paulsen, Rino Hansen, Morten «batteri» Olsen og Ken Hensley.

Dette viste seg å bli starten på en lang eventyrreise og en suksesshistorie som fremdeles varer.  Det første året var det kun Ken Hensley «the legendary songwriter from Uriah Heep» som spilte med sitt spanske band.

Den gang så hadde man ikke profesjonell scene og dyre produksjoner. Men med hjelp fra lokalsamfunnet og den gang Avotec fra Oslo, så ble det stablet en konsert på beina med scenegulv og hakki stillaser.

Året etter ble datoen flyttet fra juni til første helgen i august, noe som er blitt fast dato. Denne gangen ble også begivenheten utvidet til 2 dager. Igjen var Ken Hensley vår gjest og han uttalte Gressvik som sitt andre hjem. Dette året så ble det også forsøkt å ha danseband på fredagen, noe som Scandinavia med Rune Rudberg tok ansvar for. Det ble ikke den helt store oppslutningen med danse-fantaster, men helgen i sin helhet gikk ok ut av det.

19 år på egne ben

Helt siden starten har Gressvik SummerParty stått på egne ben. Det har aldri vært noe tema for denne guttegjengen fra Gressvik å ta seg tid til å arbeide med sponsorer og musikalsk støtte. Men uansett så har GSP klart seg godt økonomisk helt siden oppstarten. Det idealistiske opplegget som GSP satser på kan sies å være noe det best fungerende i det musikalske Norge.

Artistene

Det startet som et lite eventyr med Ken Hensley i spissen, og tidlig bestemte man seg for at ’70-talls genren skulle sette standard og retning for hvor Gressvik SummerParty ville gå videre. Både lokale og internasjonale artister har besøkt denne hyggelige festivalen på Gressvik og samtlige har uttalt seg at «VI VIL TILBAKE TIL GRESSVIK». Blant artister og band som har vært på besøk, nevner vi; Ken Hensley and Live fire, Nazareth, Slade, Sweet, Chris Thompson, Glenn Hughes «som gjesteartist hos Hensley», 10cc, Manfred Mann, Uriah Heep, TNT og Aunt Mary.

Gressvik SummerParty gjenoppstår.

Etter mange år og utskiftinger av medlemmer ble Gressvik Kultur oppløst og Gressvik Summerparty AS ble stiftet i 2022.  GSP ble gjennomført med stor suksess på paviljongen i Gressvik i 2022.  Dette skal gjentas i 2023.  Vi kunngjør artistene fortløpende her på sidene – – stay tuned!

Kjell Aron Johannessen
bar & område

Tor Anders steen
bar & catering

Hans Petter Johansen
GRESSvik rock city

Arild pedersen
Bar & Catering